Fisksås är djupt rotat i sydostasien, där både konsumtionen och produktionen är stor. Företaget Noumami tog det till Skandinavien och gör en klassisk asiatisk fisksås - i Norge (!) och på norsk fisk. I den lilla byn Voll, lite söder om Stavanger på den norska sydvästkusten fermenteras denna umami-maxade produkt. Företaget är i dagsläget helt ensamma om att buteljera fisksås tillverkad inom Europa.
Fisken som används i denna sås är pelagisk, fångas alltså ute på öppet hav och ytnära. Fisken är nomalt av den typ som går till fiskfoder, men förädlas här till denna underbart mångsidiga produkt. Då produktion och transport ligger lite närmare än den traditionella asiatiska fisksåsen blir klimatavtrycket lägre. Används på samma sätt som din "vanliga" fisksås. Ger sälta och djup!
Fisksås från Norge!
Flytande fisksås. Innehåller sötningsmedel.
Ingredienser: FISKextrakt (75 %), salt, sötningsmedel (E961), smakförstärkare (E621, E635), fisksåsarom
Förpackning: 500 ml (glasflaska)
#kryddlandet
Näringsvärde per 100ml
Energi 882kJ / 211Kcal
Fett 0,0g
- varav mättat 0,0g
Kolhydrater 47,4g
- varav från socker 0,1g
Protein 4,5g
Salt 24,6g